L’EOI del Berguedà

L’Escola Oficial d’Idiomes del Berguedà va iniciar la seva activitat el setembre del 2005 i comparteix les instal·lacions amb l’INS Guillem de Berguedà i l’Escola d’Adults de la ciutat de Berga.

L’escola imparteix els idiomes d’anglès i francès, organitza cursos intensius d’estiu, cursos de perfeccionament de llengua i civilització francòfones i anglòfones, cursos especials de llengua i cultura italiana i organitza cursos en col·laboració amb d’altres organitzacions. Disposa de quatre aules, més una d’informàtica (aula multimèdia) i biblioteca online amb un gran fons de material de les llengües objecte d’estudi (llibres, pel·lícules, revistes i diaris). Totes les aules estan equipades per tal d’impartir un ensenyament adaptat a les noves tecnologies.

La nostra escola imparteix el Nivell Bàsic d’Anglès i de Francès (1r i 2n), el Nivell Intermedi (3r) de les dues llengües,  i el Nivell avançat (4t, 5è i C1) d’anglès.

L’EOI del Berguedà és un referent cultural a la comarca. Cada any s’hi organitzen activitats culturals basades en la llengua i cultura dels països de parla anglesa, francesa i italiana. Aquestes activitats són obertes al públic en general amb l’objectiu d’ampliar els nostres horitzons i de donar a conèixer aquestes civilitzacions a la comarca del Berguedà. Algunes d’aquestes activitats inclouen concerts, conferències, obres de teatre, lectures de poemes amb música tradicional, setmana de la llengua francesa i de la francofonia del Berguedà, viatges a l’estranger i cicles de cinema entre d’altres esdeveniments.