Activitats culturals curs 2017 – 2018

Anglès

Ghost stories (30 d´octubre de 2017)

La Kirsten Tinkler ens va presentar una activitat basada en contes de por. Els protagonistes d’aquestes històries eren coneguts  fantasmes de la Torre de Londres. Amb el  violí i  unes excel·lents estratègies dramàtiques la Kirsten va aconseguir crear una atmosfera misteriosa i una bona participació de l’alumnat en algunes escenes.

fotografies

Danses escoceses amb David Vivancos (24 de gener de 2018)

Activitat de dansa escocesa impartida per David Vivancos. En David va ensenyar als alumnes a ballar unes danses tradicionals escoceses, també ens va fer una mostra de la gaita escocesa i ens va introduir temes culturals del seu país. Per acabar l’activitat, els alumnes van cantar una cançó escocesa acompanyats de la guitarra i van fer una petita representació de caire humorístic.

fotografies i videos

Burn´s night (27 de gener de 2018. Llibreria quatre cantons)

Com cada any, la Berguedana de Folk ens va oferir, a la llibreria Quatre Cantons, un recorregut musical per la vida del cèlebre poeta escocès Robert Burns. Alguns alumnes de l’EOI hi van recitar i comentar poemes de lescriptor.

fotografies i videos

Viatge a Dublín (1 al 4 de març de 2018)

Viatge realitzat per 25 alumnes i 2 professors. El viatge va coincidir amb la tempesta Emma per la qual cosa moltes de les activitats previstes van ser anul·lades. Malgrat tot el grup va poder gaudir de la vida nocturna dels pubs i locals de Dublín.

fotografies i videos

Xerrada Gal·les (15 de març de 2018)

Xerrada sobre el país de Gal.les a càrrec de l´americana Sally Evans pels alumnes de B2 i C1. Cultura i tradicions gal.leses viscudes des de la perspectiva d´una persona americana instal.lada a Gal.les.

Tea party (5 de juliol de 2018 – Escola d’estiu)

Els alumnes d’anglès de l’escola d’estiu van participar a una “Tea party” a càrrec de la professora dels cursos ordinaris Anna Camps. Durant aquesta activitat, van descobrir molts aspectes interessants sobre el te i també van aprendre a preparar-lo. Tot seguit, van descobrir d’altres aspectes gastronòmics de la cultura britànica i van elaborar un excel·lent “carrot cake”.

fotografies

Sessió cultural sobre l´Índia (11 de juliol de 2018 – Escola d’estiu)

El passat dimecres 11 de juliol, també en el marc del curs intensiu d’estiu d’anglès, els alumnes han gaudit novament d’una sessió cultural en llengua anglesa, aquesta vegada sobre l’Índia i portada a terme per la professora Rashpal Kaur Singh, nadiua d’aquest bonic país. Va ser una sessió d’allò més diversa: història, cultura, tradicions, moda, música i dances, menjars, meditació i com no Bollywood! Una classe en la qual tothom va poder participar activament i que va ser d’allò més entretinguda.

fotografies i videos

Francès

Viatge del departament de francès  (6, 7 i 8 d’abril de 2018)

Els alumnes de francès van realitzar el viatge que ells mateixos havien preparat com a tasca final de la primera unitat del curs. Una trentena d’alumnes amb els seus respectius professors més uns quants alumnes del departament d’anglès van descobrir Sète, Montpellier, Avignon, Arles, Saintes-Maries-de-la-Mer i Aiguesmortes.

fotografies i videos

3ª Setmana de la llengua francesa i de la francofonia del Berguedà (abril de 2018)

Com cada any, l’EOI del Berguedà ha organitzat la Setmana de la llengua francesa i de la francofonia del Berguedà en col·laboració amb d’altres entitats i organismes de la regió. Durant aquesta setmana, vam poder comprendre com funciona el comerç internacional en un món globalitzat amb el Gianni Orsini, llicenciat en filosofia i expert en relacions internacionals; vam descobrir el continent africà fent una aproximació lliure de prejudicis i estereotips amb el Jean Bosco Botsho, llicenciat en ciències polítiques i dret; vam gaudir d’unes quantes sessions de teatre francès contemporani interpretat pels alumnes de francès; vam assistir a la projecció de l’exitosa pel·lícula Mal de pierres de Nicole Garcia interpretada pels grans actors Marion Cotillard, Louis Garrel i Alex Brendemühl; vam degustar especialitats i vins francesos i per últim, vam tancar la setmana amb el concert Boulevard de la chanson française a càrrec de la cantant Núria Cols i el pianista David Martell.

fotografies i videos

díptic

Escola

Claus per aprendre un idioma (23 de novembre de 2017. Pavelló de Suècia)

Xerrada a càrrec de Carme Muñoz Lahoz, professora i doctora de la UB i especialista en didàctica de les llengües. Presentació de l´acte a càrrec de Francesc Xavier Huguet Marzal, representant de l´alumnat en el Cosell Escolar de l´EOI Berguedà.

En aquesta xerrada vàrem revisar els factors que incideixen en l´aprenentatge d´un idioma, quines són les condicions òptimes per aprendre un idioma i els beneficis que aporta l´aprenentatge d´idiomes a totes les edats.

presentació

fotografies

2n cicle de cinema de l´Escola Oficial d´Idiomes del Berguedà (febrer de 2018. Teatre Patronat de Berga).

Des de l’EOI del Berguedà, com cada any, dins la seva línia de foment dels idiomes i cultures, els dies 6, 14 i 20 de febrer, vam unir cinema, cultura i llengua i ho vam apropar al públic del Berguedà a través de pel·lícules de qualitat molt valorades pel públic i la crítica. Enguany vam triar “Frantz” de François Ozon, “Carol” de Tod Haynes i “Un lugar en el mundo” d’Adolfo Aristarain donat que Argentina era el país convidat . Amb la projecció d’aquest cicle de pel·lícules originals i subtitulades al castellà i/o català, vam reforçar i recolzar no només la llengua que s’estudia a les nostres aules sinó també donar una visió més amplia de la cultura anglòfona i francòfona i d’un país convidat que enguany va ser Argentina.

fotografies

díptic

Jornada cultural Índia amb dinar solidari en benefici d´un projecte educatiu (Charity lunch to support and educational project in India)

L’acte es va dur a terme el dia 26 de maig a l’Ateneu d’Avià. Es van fer tallers de yoga, dansa índia (bhangra), mandalas, entre d’altres. Tot seguit els assistents van poder gaudir d’un dinar típicament indi. La participació al dinar benèfic va ser de 100 persones. Es van recaptar 900 euros que es van enviar a  l’associació Pahal. Aquesta ONG cobreix un projecte educatiu per evitar l’explotació infantil. Amb aquesta aportació es van comprar uniformes per 50 nous alumnes de l’escola.

fotografies

Sopar final de curs (Font del Balç 15 de juny de 2018)

Com cada any, l’EOI del Berguedà va celebrar la seva festa de final de curs. Enguany la festa va tenir lloc a La Font del Balç de Gironella. Abans de sopar els alumnes van participar a un Pub Quiz molt divertit preparat pel claustre de professors de l’EOI. Tot seguit, es va fer una entrega de títols molt original. Destaquem el premi a la perseverança otorgat a la Maria Alba Tort Clérico de francès i a la Nerea Gómez Pino d’anglès per la seva llarga trajectòria a l’EOI del Berguedà. Desprès de sopar, els alumnes van poder gaudir d’hores de ball amb música seleccionada per la professora i DJ resident de l’EOI SM.

fotografies