Activitats culturals curs 2016 – 2017

Anglès

Danses escoceses amb David Vivancos (gener de 2017)

Activitat de dansa escocesa impartida per David Vivancos. En David ensenya als alumnes a ballar unes danses tradicionals escoceses, també ens fa una mostra de la gaita escocesa i ens introdueix temes culturals del seu país. Per acabar l´activitat els alumnes canten una cançó escocesa acompanyats de la guitarra i fan una petita representació de caire humorístic.

fotografies

 Xerrada sobre el Brèxit a càrrec de Jane Clark (febrer de 2017)

Xerrada per a alumnes de B2 i C1 a càrrec de Jane Clark, professora de la Universitat de Leicester. La Jane ens va introduir el tema del Brèxit tot donant-nos la seva opinió al respecte. Quins poden ser els aspectes positius i negatius de no pertànyer a la Unió Europea? Com han viscut els britànics aquesta decisió? Perquè el resultat del referèndum va ser a favor del Brèxit?

Viatge a Edimburg (març de 2017)

Viatge realitzat per 28 alumnes i 2 professors. L´objectiu del viatge va ser el de descobrir aquesta magnífica ciutat i conèixer els aspectes més significatius de la cultura escocesa. Es va aprofitar el viatge de tornada a l´aeroport de New Castle per visitar la muralla d’Adrià. La valoració del viatge va ser molt positiva per part de l´alumnat. El Cailidh i sopar va estar especialment valorat.

fotografies

Francès

Visita de l´exposició Renoir a la Fundació Mapfre (novembre de 2016).

Exposició sobre el pintor francès a través d’un recorregut per totes les muses que van inspirar el seu pinzell, i de com aquestes van influenciar-lo en les diferents etapes de la seva complexa producció artística. Es van poder  trobar les dues millors col·leccions de Renoir –la del Museu d’Orsay i la del Museu de l’Orangerie-, en un mateix espai.

fotografies

Sessió de gamificació alumnes de 2n de francès (abril de 2017)

Els alumnes de 2n de francès van gamificar l’última unitat del curs i van aprendre i repassar els coneixements de tot l’any. La gamificació és l’ús dels elements i de la mecànica del joc com a recurs per aprendre. Desprès de la realització d’un curs de gamificació realitzat pel professor responsable del grup a la Universitat de Barcelona, els alumnes van poder posar en pràctica aquesta eina a l’aula.

fotografies

2ª setmana de la llengua francesa i de la francofonia del Berguedà (maig de 2017)

Durant aquesta setmana, vam poder conèixer la Marina Rossell i parlar amb ella de la seva trajectòria, de Georges Moustaki i de la relació que els va unir; vam assistir a la projecció de l’exitosa pel·lícula Elle de Paul Verhoeven interpretada per la majestuosa Isabelle Huppert; vam gaudir d’unes quantes sessions de teatre francès contemporani interpretat pels alumnes de francès; els francòfons Daniel Kitanguila, Baboucarr Fadera i Aramatou Cissé ens van parlar de la República Democràtica del Congo, Gàmbia i Costa d’Ivori respectivament; vam degustar especialitats elaborades pels alumnes i vins francesos i vam tancar la setmana amb el concert Marina Rossell canta Moustaki més cançons de la resistència. Desprès del gran èxit de vendes, públic i crítica, la cantautora penedesenca va venir a Berga per retre un emotiu homenatge a Georges Moustaki quan feia quatre anys que ens havia deixat. Un recorregut per les cançons més emblemàtiques de Moustaki com El Metec, El Mediterrani i Milord entre moltes altresUn concert ple de força on Marina Rossell, seguint la seva ruta natural, ens va presentar també el seu últim disc i ens va fer viatjar cap a les cançons que han mogut el món i que formen part d’un paisatge, un moment clau, un moment històric i que s’han convertit en himnes, com Bella Ciao o la mítica cançó Lili Marleen. Un concert ple d’amor i emoció on l’univers de Moustaki, de resistència i lluita, van ser més presents que mai gràcies a l’admirable treball i exquisida veu de Marina Rossell.

fotografies i videos

Viatge a París (maig de 2017)

Com cada any, els alumnes de francès van realitzar el seu viatge d’estudis. Enguany el viatge va tenir lloc a París. Els alumnes van poder conèixer aquesta meravellosa ciutat a partir d’una guia de viatge preparada pel professor de francès. Un viatge intens i original per poder conèixer el París de sempre però també el París “hors des sentiers battus”.

fotografies

Italià

Conferència “geografia al tavolo” i taller de cuina a càrrec de Marc Travé (novembre de 2017)

Durant el mes de novembre, els alumnes dels cursos especials de llengua italiana van poder gaudir d’aquesta activitat preparada pel Marc Travé, responsable del restaurant “Cal Travé” de Berga. En Marc, que va passar una part de la seva adolescència i juventut a Itàlia, ens va fer conèixer la història italiana a partir de la unificació i el “resorgimento” així com també ens va donar unes quantes lliçons de geografia italiana. Tot seguit, vam poder descobrir els plats més característics de la geografia italiana i els ingredients més típics de la seva cuina. Per acabar, els alumnes van realitzar un taller de cuina amb productes selectes italians. Entre els plats preparats, vam aprendre a cuinar uns autèntics espaguetis a la carbonara i vam poder constatar que no els havíem preparat com cal fins ara.

fotografies

1ª jornada italiana al Berguedà (abril de 2017)

L’EOI del Berguedà amb l’Associació Berguedana de Folklore Total i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga, va organitzar la 1ª jornada italiana del Berguedà. Entre les activitats previstes hi van haver un taller de tarantel·la, un concert de música folk del sud d’Itàlia a càrrec d’en Piero Pesce i un tast de prodeuctes italians.

fotografies i videos

Escola

Sopar de Nadal al càmping (desembre de 2016)

Enguany, l’EOI va decidir celebrar la festa de Nadal al restaurant La Fonda, al càmping de Berga. Desprès de sopar, tots vam tenir el nostre regalet de Nadal gràcies a l’amic invisible que s’havia preparat i vam cantar nadales en anglès, francès i italià.

fotografies

Festa de final de curs a la Cabana (juny de 2017)

Per acabar el curs i com marca la tradició, l’EOI va organitzar la festa de final de curs. Aquest any al restaurant La Cabana de Berga. La nit va començar amb un aperitiu mentre els alumnes realitzaven en grup un “Kahoot” sobre coneixements culturals de les tres respectives llengües de l’escola. Desprès de sopar, es van projectar els vídeos dels viatges d’anglès i de francès així com un vídeo amb un resum del curs 2016-17 i amb un petit homentage a l’administratiu de l’escola degut a la seva jubilació i que trobarem sempre a faltar. La nit va acabar amb un ball al jardi que va durar unes quantes hores.

fotografies