Activitats culturals curs 2018 – 2019

Anglès

Concert Mr. Shingles Duo (La Font del Balç 23 de novembre de 2018)

El Departament d’Anglès va organitzar el passat 23 de novembre a La Font del Balç de Gironella el concert “Modern America in Music“del grup Mr Shingles duo. En aquest concert es va presentar la història contemporània dels EUA reflectida en la seva música popular. Mitjançant el swing, el blues de Chicago, el rock n’roll i el soul vàrem poder seguir el progrés del país des de la postguerra fins al present.

fotografies i videos

Nadales i concurs de receptes de cuina (desembre de 2018)

El passat 20 de desembre els alumnes de 1r d´anglès van organitzar un concurs de receptes de cuina. Els plats elaborats es van compartir amb tots els alumnes de l’escola que els van tastar tot cantant nadales en motiu de la celebració del Nadal.

fotografies i videos

St. Patrick´s Day (17 de març de 2019)

A l´EOI vàrem celebrar St. Patrick´s Day  que és la festa nacional irlandesa i ret homenatge al sant patró d´Irlanda. El que va començar com una celebració religiosa s´ha convertit en la festa nacional més popular a nivell internacional on el color verd, els trèbols, els follets i les cerveses són part distintiva del festeig.

Viatge a Amsterdam (28 al 31 de març de 2019)

Del 28 al 31 de març un grup de 30 alumnes i profes d’anglès de l’EOI del Berguedà  vam anar a Holanda. Vam visitar llocs molt emblemàtics com ara Volendam, Marken i Amsterdam on vam fer una walking tour visitant llocs  com ara el Red Light District, la plaça Dam, la casa d’Anna Frank, el mercat de les flors i  els museus Van Gogh i Rembrand entre d’altres. També vam fer una passejada pels canals en vaixell i vam comprar formatges i tulipes entre moltes altres coses.

fotografies

Francès

4ª Setmana de la llengua francesa i de la francofonia del Berguedà (abril de 2019)

Des de l´EOI entenem i reivindiquem la francofonia com un espai d´intervanvi i de col.laboració entre un conjunt d´individus que comparteixen l´ús del francès. Aquest fet representa una oportunitat per descobrir d´altres pobles i realitats afavorint l´entesa entre ells.

Durant aquesta setmana vàrem descobrir Bèlgica i les seves relacions amb l Àfrica i més concretament amb la República Democràtica del Congo amb el Jean Bosco Botsho . També vam parlar del fenomen de l’argot a França i dels mecanismes lingüístics de la seva creació amb la Pilar Guix. Ens vam submergir en el món de la gastronomia francesa degustant formatges i cerveses belgues amb l’Antonella La Rocca. Vam projectar l’exitosa pel·lícula Quebequesa Mommy de Xavier Dolan. Per últim, el concert escollit per aquest any va venir de la mà del Nanu Ibáñez, més conegut com el Nanu de Cadaquès, fundador del “Café de La Habana de Cadaquès” i un joglar de pura estirp.

fotografies conferència-taller La Belgique: petit pays, mille visages

            fotografies i vídeos concert Nits del “Café de la Habana” de Cadaqués

fotografies conferència Comment tu tchatches? sobre l’argot en francès

fotografies conferència A table! sobre gastronomia francesa, degustació de formatges i cerveses belgues

fotografies projecció de la pel·lícula quebequesa Mommy de Xavier Dolan i degustació plats francòfons eleborats pels alumnes

díptic

Sortida a la Maternitat d´Elna i Cotlliure (18 de maig de 2019)

El dissabte 18 de maig, l’EOI del Berguedà va organitzar una sortida oberta als alumnes de francès i anglès i a d’altres berguedans interessats. Els participants van realitzar la visita guiada de la Maternitat d’Elna que va tenir una durada de dues hores. Tot seguit, van poder gaudir d’un dinar en un restaurant de Cotlliure. Per la tarda, van descobrir aquesta magnífica localitat així com alguns museus i punts d’interès turístic; van visitar el cementiri en què es troba l’escriptor espanyol Antonio Machado de qui enguany es commemora el 80 aniversari de la seva mort i van efectuar algunes compres de productes típics posant en pràctica els coneixements adquirits durant el curs.

 fotografies

Escola

Acte d´inci de curs 2018-2019. Concert Quim & Angie Manouche (18 d´octubre de 2018)

El passat 18 d’octubre va tenir lloc, a la biblioteca del centre, l’acte d’inici del curs 2018-2019. En aquest acte es va inaugurar el curs acadèmic i es van presentar a tots els treballadors de l’escola, tant l’equip docent com el personal del PAS i la resta de treballadors. Tot seguit vàrem poder gaudir d’un concert en diferents idiomes del grup Quim & Angy Manouche. Per finalitzar l’acte, l’escola va convidar a un pica-pica a tots els assistents durant el qual vam tenir temps de coneixe’ns millor tots plegats.

fotografies i videos

3r Cicle de cinema de l´Escola Oficial d´Idiomes del Berguedà (Teatre Patronat 5, 13 i 19 de febrer de 2019)

En aquest tercer cicle de cinema, l´EOI del Berguedà, dins la seva línia de foment dels idiomes i cultures, hem volgut retre homenatge al gènere cinematogràfic del thriller, ja que és la característica comuna de les tres pel.licules i que posen de manifest la riquesa i varietat d´aquest gènere. Des de “Jusqu´à la Garde” que podríem considerar un thriller familiar, passant per “Red Sparrow” un thriller psicològic d´espionatge i acabant per “Aus dem Nichts” pel.lícula alemanya que és el país convidat d´enguany i que és una barreja del thriller de venjança i el drama d´autor.

fotografies

Díptic

Festa de final de curs (Font del balç 07 de juny de 2019)

Com cada any, l’EOI del Berguedà va celebrar la seva festa de final de curs a La Font del Balç de Gironella. Abans de sopar els alumnes van participar a un joc per trencar el gel preparat pel claustre de professors de l’EOI. Tot seguit, el personal de l’escola va fer l’entrega de premis als alumnes amb millor rendiment acadèmic, perseverança i assistència. Desprès de sopar, tots els assistents van poder participar en una votació per triar els alumnes que volien que repressentessin l’escola en un seguit de categories (simpatia, elegància i d’altres). Finalment, els alumnes van poder gaudir d’hores de ball amb música seleccionada pels professors de l’escola.

fotografies 

Curs intensiu d’estiu d’anglès (de l’1 al 12 de juliol de 2019)

Durant el mes de juliol, l’Escola Oficial d’Idiomes del Berguedà va realitzar un curs intensiu d’estiu de 30 hores d’actualització lingüística i conversa d’anglès de nivell B1.

fotografies